ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής Δημοτικής Πρωτοβουλίας "Αγαπώ Ζωγράφου"


Καλώς ορίσατε στο blog μου!
Σχεδιάστηκε για να παρέχει πληροφορίες και προπάντων για να επιτρέπει την μεταξύ μας επικοινωνία. Εδώ μπορείτε εύκολα να ενημερώνεστε για τις θέσεις μου γύρω από την πολιτική επικαιρότητα, την τοπική αυτοδιοίκηση και τις απόψεις μου σχετικά με τον ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ. Με το διάλογο και την επικοινωνία μέσω e-mail μπορούμε να κάνουμε πράξη το «
μαζί».
Για προτάσεις & ιδέες που αφορούν το Δήμο μας στείλε μου mail στο papanastasopoulos.kostis@gmail.com

Σάββατο

"Διαφωνώ με την αγορά υπαίθριων οργάνων γυμναστικής στο Πάρκο Γουδή, μας κούρασαν τα έργα βιτρίνας"

Eίναι ηθική υποχρέωση όσων ασχολούνται με τα κοινά του Δήμου Ζωγράφου και βρίσκονται στην αντιπολίτευση να μην ακολουθούν συνεχώς την οδό της στείρας άρνησης και του μηδενισμού αλλά να μάθουν επιτέλους να αντιπροτείνουν και να συμβάλλουν με προτάσεις στο διάλογο. Η απόφαση της δημοτικής αρχής να διαθέσει 70.000 ευρώ για την αγορά υπαίθριων οργάνων γυμναστικής μου δίνει την αίσθηση ότι κάποιοι ζουν και βασιλεύουν ακόμα στη χρυσή εποχή της «παχιάς αγελάδας» ή αλλιώς στην εποχή των «ανεξέλεγκτων έργων βιτρίνας». Είναι ντροπή να σκορπίζει αυτά τα λεφτά η σημερινή διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου για κάτι που δεν αποτελεί προτεραιότητα. Είναι ντροπή αν αναλογιστεί κανείς ότι με αυτά τα 70.000 ευρώ θα μπορούσαν να προσληφθούν στο Δήμο Ζωγράφου 6-8 νέοι άνθρωποι με σύμβαση 12 μηνών όταν η ανεργία σε νέους άνω των 25 ετών αγγίζει το 60%. Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι δεν είμαι υπέρμαχος της προσωρινής απασχόλησης απλά την ανέφερα επειδή έχει γίνει μόδα στις μέρες μας. Συνεπώς, ένα τέτοιο ανούσιο έργο προκαλεί την κοινή ζωγραφιώτικη γνώμη.

Λόγω των λιγοστών πόρων που πλέον διαθέτει ο Δήμος μας θα πρέπει να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις. Ο Δήμος Ζωγράφου έχει ανάγκη για έργα ουσίας που θα δώσουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και όχι σε έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού. Η εκάστοτε δημοτική αρχή πρέπει να βελτιώνει με έργα την καθημερινότητα του δημότη με συνεχείς παρεμβάσεις στις γειτονιές της πόλης.

Τα έργα θα πρέπει πλεόν να στηρίζονται σε δύο άξονες προτεραιοτήτων. Ο πρώτος και κυριότερος άξονας είναι η παραγωγή κοινωνικού έργου. Η αλληλεγγύη είναι και πρέπει να είναι προτεραιότητα σήμερα περισσότερο από ποτέ. Για παράδειγμα, η ανάγκη για δημιουργία δημοτικών ιατρείων που θα παρέχουν δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα από εθελοντές ιατρούς είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ. ΛΕΙΠΟΥΝ αυτά τα δημοτικά ιατρεία από τους Ζωγραφιώτες!

Ο δεύτερος άξονας προτεραιότητας είναι η χρηματοδότηση έργων και κυρίως έργων συντήρησης σε κάθε γειτονιά που θα ανακουφίσουν άμεσα σημαντική μερίδα συνδημοτών μας.

Η περίπτωση της αγοράς υπαίθριων οργάνων γυμναστικής στο Πάρκο Γουδή βγάζει μάτι και πρόκειται για «λάθος μετάφραση» του δεύτερου άξονα προτεραιότητας που ανέφερα από πλευράς της διοίκησης του Δήμου. Επειδή η αγορά αυτή σχετίζεται με τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία θα ήθελα να αναφέρω πιθανούς εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησης του ποσού των 70.000 ευρώ που έχει δεσμευθεί από το προϋπολογισμό. Με αυτά τα χρήματα ο Δήμος Ζωγράφου μπορεί να κατασκευάσει από την αρχή δύο γηπεδάκια 5Χ5 στη θέση των τριών που είχαν κατασκευασθεί από την προηγούμενη διοίκηση. Αυτά θα είναι για ελεύθερη χρήση από τους δημότες Ζωγράφου. Αξίζει να αναφέρω ότι τα τωρινά γηπεδάκια 5Χ5 στο Γουδή είναι σε άθλια κατάσταση λόγω της έλλειψης στοιχειώδους φύλαξης. Επίσης, τα δύο από τα τρία γηπεδάκια έχουν υπερβολικά μικρές διαστάσεις και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Το γήπεδο 11Χ11 στο Γουδή, στο οποίο αθλούνται περίπου 400 αθλητές εβδομαδιαίως, χρειάζεται άμεσα να γίνει εργασία για συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών για τη σωστή λειτουργία του γηπέδου με κόστος περίπου 5.000-10.000 ευρώ. Αυτή η αποκατάσταση ζημιών είναι αναγκαία διότι το γήπεδο εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμού για τους μικρούς αθλητές.

Συνεπώς, για όλους αυτούς τους λόγους που ανέφερα διαφωνώ με την αγορά υπαίθριων οργάνων γυμναστικής και θέλω να κάνω σαφές ότι οι Ζωγραφιώτες ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ τα έργα του «φαίνεσθαι»...
Με εκτίμηση,
Παπαναστασόπουλος Κωστής
Βιολόγος - Αντιπρόεδρος Αστέρα Ζωγράφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου