ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής Δημοτικής Πρωτοβουλίας "Αγαπώ Ζωγράφου"


Καλώς ορίσατε στο blog μου!
Σχεδιάστηκε για να παρέχει πληροφορίες και προπάντων για να επιτρέπει την μεταξύ μας επικοινωνία. Εδώ μπορείτε εύκολα να ενημερώνεστε για τις θέσεις μου γύρω από την πολιτική επικαιρότητα, την τοπική αυτοδιοίκηση και τις απόψεις μου σχετικά με τον ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ. Με το διάλογο και την επικοινωνία μέσω e-mail μπορούμε να κάνουμε πράξη το «
μαζί».
Για προτάσεις & ιδέες που αφορούν το Δήμο μας στείλε μου mail στο papanastasopoulos.kostis@gmail.com

Τετάρτη

Τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής έχουν αφεθεί στη τύχη τους

Κάποιοι θα θυμάστε ότι ήμουν από τους πρώτους που αντέδρασαν στην απόφαση της προηγούμενης διοίκησης να δαπανήσει ο Δήμος Ζωγράφου το ποσό των 70.000 ευρώ για την αγορά οργάνων γυμναστικής. 

Συγκεκριμένα στις 18/10/2013 είχα δηλώσει "Με βρίσκει αντίθετο η απόφαση του Δήμου Ζωγράφου να αγοράσει υπαίθρια όργανα γυμναστικής στο Πάρκο Γουδή με 70.000 ευρώ. Με κούρασαν τα έργα του «φαίνεσθαι»... ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΤΕ με τα έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού;"

Δυστυχώς το κακό έγινε. Τα 40 περίπου υπαίθρια όργανα γυμναστικής έχουν ήδη τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του Ζωγράφου. Ενδεικτικά αναφέρω τρία σημεία όπου έχουν "αφεθεί στη τύχη τους" τα όργανα γυμναστικής, όπως είναι στο Πάρκο Γουδή, στη πλατεία Άνοιξη και στη πλατεία Μερκάτη.

Σήμερα επισκέφτηκα τη πλατεία Μερκάτη (Ούλοφ Πάλμε 31 & Μπισκίνη). Από τις φωτογραφίες είναι εύκολο να προβλέψουμε την κατάληξη αυτών των οργάνων γυμναστικής. Πιο πολύ θυμίζουν υπαίθριο ρινγκ λάσπης κατάλληλο για λασποθεραπεία παρά χώρος άθλησης.

Έχοντας δεδομένο αυτή την εικόνα με τα λασπόνερα μήπως πρέπει η σημερινή διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου να τοποθετήσει δάπεδα ασφαλείας εξωτερικού χώρου από καουτσουκ σε όλα τα σημεία που υπάρχουν "βιδωμένα" αυτά τα όργανα γυμναστικής; Και γιατί όχι σε μερικά να τοποθετηθούν και στέγαστρα.

Το ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν και πολλές άλλες, είναι να προφυλάσουμε έστω και την ύστατη στιγμή την περιουσία του Δήμου.

Η ερώτησή μου είναι η εξής: Πόσες κλειστές και ακατάλληλες παιδικές χαρές θα μπορούσαν να είχαν ανακατασκευαστεί με το ποσό των 70.000 ευρώ προκειμένου να έχουν πιστοποίηση λειτουργίας σήμερα;;; Αν όχι όλες σίγουρα οι περισσότερες!

Παρεμπιπτόντως, δεν σχολιάζω την καθαριότητα του χώρου. Η εικόνα μιλάει από μόνη της...





1 σχόλιο: