ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής Δημοτικής Πρωτοβουλίας "Αγαπώ Ζωγράφου"


Καλώς ορίσατε στο blog μου!
Σχεδιάστηκε για να παρέχει πληροφορίες και προπάντων για να επιτρέπει την μεταξύ μας επικοινωνία. Εδώ μπορείτε εύκολα να ενημερώνεστε για τις θέσεις μου γύρω από την πολιτική επικαιρότητα, την τοπική αυτοδιοίκηση και τις απόψεις μου σχετικά με τον ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ. Με το διάλογο και την επικοινωνία μέσω e-mail μπορούμε να κάνουμε πράξη το «
μαζί».
Για προτάσεις & ιδέες που αφορούν το Δήμο μας στείλε μου mail στο papanastasopoulos.kostis@gmail.com

Κυριακή

Οι προτάσεις μου

Το να επικαλείται κάποιος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος την νεανική ηλικία δεν σημαίνει ότι αυτομάτως αποκτά προβάδισμα στις προσεχείς εκλογές. Πρέπει να αποδείξει ότι είναι αξιόλογος σε ζητήματα που άπτονται πολιτικής. Άρα, οφείλει να λαμβάνει σαφείς θέσεις σε θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς διανοητικές παρωπίδες, λογοπαίγνια και επικοινωνιακά εφευρήματα.
Έτσι, συναισθανόμενος την ευθύνη που μου αναλογεί με την ιδιότητα του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου, σας καταθέτω τις προτάσεις μου.

ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
  1. Κατασκευή "πράσινων στεγών" (δημιουργία κήπων σε ταράτσες κτιρίων) σε δημοτικά κτίρια και σχολεία της περιοχής για να επιτευχθεί περιβαλλοντική αναβάθμιση στου Ζωγράφου.
  2. Τοποθέτηση "ψυχρών" υλικών σε πεζοδρόμια, πλατείες και οδοστρώματα. Τα υλικά αυτά έχουν μεγάλη αντανακλαστικότητα στην ηλιακή ακτινοβολία και συμβάλλουν στον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στην αντιμετώπιση του φαινομένου της "αστικής θερμικής νησίδας". Με αυτό το τρόπο μειώνεται η επιφανειακή θερμοκρασία.
  3. Οι ενεργειακές ανάγκες των κτιρίων του Δήμου να καλύπτονται από φωτοβολταικά συστήματα παραγωγής ενέργειας. 
  4. Τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης μπαταριών και παλιών λευκών συσκευών σε πολλά σημεία του Δήμου μας προκειμένου να συνεισφέρουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.
  5. Λειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που θα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σχετικά με το περιβάλλον και την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα οικολογικής συνείδησης.
  6. Σύσταση ειδικής ομάδας (εθελοντική κυρίως) που θα είναι ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντικά θέματα και σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμμητού (ΣΠΑΥ) θα προβαίνει σε δενδροφυτεύσεις και καθαρισμού δάσους.
  7. Δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων.
  8. Δενδροφυτεύσεις σε όλους τους ελεύθερους χώρους που ανήκουν στο Δήμο Ζωγράφου και παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.
     ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
  1. Εγκαθίδρυση δημοτικού οδοντιατρείου.
  2. Δημιουργία σύγχρονου δημοτικού κτηνιατρείου.
  3. Αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν τα δημοτικά ιατρεία και προβολή για το τι παρέχουν στους κατοίκους.
  4. Συμβολή στην ενημέρωση των δημοτών πάνω σε θέματα υγείας με την διοργάνωση ημερίδων και σεμινάρια Υγείας και προληπτικής ιατρικής. 
  5. Δημιουργία κοινωνικού φαρμακείου.
        Είναι επιτακτική ανάγκη η δημοτική αρχή να θέσει σε προτεραιότητα την υγεία των δημοτών και να   παρέχονται υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής υψηλής ποιότητας.




ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  1. Δημιουργία δημοτικού φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης, όπου θα παρέχονται δωρέαν μαθήματα σε παιδιά άπορων γονέων προκειμένου να προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
  2. Περαιτέρω ενίσχυση του κέντρου δημιουργικού απασχόλησης παιδιών ηλικίας 6-12 ετών που διαμένουν στο Δήμο μας (μουσική, μοντέρνους-παραδοσιακούς χωρούς, επιτραπέζια παιχνίδια).
  3. Βελτιώσεις των υποδομών του δημοτικού γυμναστηρίου και φτηνότερη μηνιαία συνδρομή. 
  4. Να τοποθετηθούν σε όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου σύγχρονα όργανα από κατάλληλα υλικά, ειδικά μελετημένα ώστε να ελαχιστοποιήσουν τα παιδικά ατυχήματα και να τηρούν τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας.
  5. Να καθιερωθεί  Έκθεση Βιβλίου και διορνανωθεί ετήσιο Φεστιβάλ Νεολαίας στο Πάρκο Γουδή, όπου κάθε χρόνο οι νέοι της περιοχής μας θα προβάλλουν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, την κουλτούρα τους και τις ανησυχίες τους.   
  6. Αξιοποίηση και προβολή του νέου internet-ικού δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού radio zografou. 

ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

  1. Να ξηλωθούν όλες οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.
  2. Να τοποθετηθούν ειδικοί πίνακες (ταμπλώ) σε όλες τις πλατείες του Δήμου και αθλητικών χώρων, όπου η Δημοτική Αρχή θα ενημερώνει τους δημότες για τα δρώμενα του Δήμου.
  3. Τοποθέτηση ειδικών πινάκων (ταμπλώ) σε συγκεκριμένους χώρους (πχ στις εξόδους των σχολών και στις πλατείες), όπου θα τοιχοκολλούνται τα ενοικιαστήρια προκειμένου να σταμάτησει το άσχημο θέαμα με τα ενοικιαστήρια σε στάσεις λεωφορείων.
  4. Καλύτερη σύνδεση των στάσεων της δημοτικής συγκοινωνίας και να τοποθετηθούν τα στέγαστρα της δημοτικής συγκοινωνίας ακριβώς δίπλα από τις στάσεις της αστικής συγκοινωνίας (πχ της γραμμής του 608) ώστε ο δημότης να έχει εναλλακτικές επιλογές.
  5. Δημιούργια νέας διαδρομής από την δημοτική συγκοινωνία, η οποία θα έχει αποκλειστικό δρομολόγιο Ζωγράφου - στάση Μετρό.  
  6. Αγορά καινούριων λεωφορείων για να αντικατασταθούν τα παλιά της δημοτικής συγκοινωνίας σε βάθος χρόνου διότι είναι ρυπογόνα και η παλαιότητά τους έχει αυξήσει το κόστος συντήρησής τους.

ΤΟΜΕΑΣ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
1.      Δημιουργία ιστοσελίδας (πχ www.ergasia-zografou.gr) από τον Δήμο Ζωγράφου, στην οποία θα αναρτώνται αγγελίες για προσφορά και εύρεσης εργασίας στου Ζωγράφου, Ιλίσια και Γουδή από επιχειρηματίες της περιοχής.
2.      Ανάρτηση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ζωγράφου (www.zografou.gr) διότι ο καλός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης.
3.      Συνεχής και καθημερινή ανανέωση της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Ζωγράφου με νέα δεδομένα και ανακοινώσεις.

    5 σχόλια:

    1. Φιλτατε Κωστα δεν α μακυγορησω λεγοντας σου καλη επιτυχια και ολα τα υπολοιπα αυτα εξυπακουονται...ηθελα να σου πω οτι ολα αυτα που εχεις ως προταρχικο στοχο να κανεις ειναι απολυτα αποδεκτα απο ολο το μερος του κοινωνκου συλλογου και σε ευχαριστω εγς προσωπικα για αυτα που λες οτι ΘΑ κανεις κ εχεις ως στοχο !!Αλλα ολα αυτα που εισαι διατεθημενος να κανεις θα τα πραξεις εσα σε μια τετραετια ? Και αν πραγματικα ναι κανεις καποια πραγματα απο ολα αυτα εχεις σκεφτει ποσα εκατομυρια θα κοστισουν ολα αυτα και τι επιπτωσεις θα εχει για εμας σανδημος ολα αυτα τα εξοδα ? Δεν ξερω αλλα νομιζω οτι καποιε ιδεες σου θα εχουν σοβαρο αντικτυπο σε εμας και την τσεπη μας και οχι αμεσως αλλα στο αμμεσο μελλον που ειναι απροβλεπτο ....για αυτο πρεπει να αναρωτηθεις αξιζει να πω τοσα πολλα οπως οι αλλοι και να πραξω λιγα η αξιζει να πεις λιγα και να πραξεις ακομα περισσοτερα με ολη μου την καρδια στα λεω αυτα απλα για να σκεφτεις και να αποφασισης απλα ενημερωσε μας για καθε αποφαση βημα σου και γενικα για καθε πραξη που εχεις σκοπο να κανεις και θα εχει αμμεσο αντικτυπο σε εμας....Ενας δημοτης ακκοματιστος κα γενικα απολιτικοποιημενος που μεχρι την τελευταια στιγμη δεν α ειμαι σιγουρος τι θα ψηφησω...ακομα και εσενα να ψηφησω να ξερεις οτι θελω να αξιζεις την ψηφο οχι μονο την δικη μου αλλα και ολων των συντοπιστων σου-συνοδηπορους στο δυσκολο εργο και πανω απο ολα συνανθρωπων σου ! καλη επιτυχια και παλι και οτι καλυτερο σου ευχομαι και για εσενα και για τον τοπο σου...!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Καλημέρα και καλή επιτυχία!!
      Καλές οι προτάσεις σου αλλά δεν διάβασα πουθενά να μας εξηγείς πως θα χρηματοδοτηθούν τα έργα αυτά και τι προτείνεις για το ακανθώδες πρόβλημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων, που ύστερα από τις "ευφυείς" επεμβάσεις του Δήμου της Αθήνας και του Δήμου Ζωγράφου στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Παπαδιαμαντοπούλου και Ούλοφ Πάλμε από το Γουδή μέχρι τα Ιλλίσια ,είναι πια εφιάλτης.
      Σε χαιρετώ περιμένοντας τις προτάσεις σου πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Προς STAMATARΑ:Χαιρομαι που αφιερωσες χρονο να διαβασεις το blog και να ενδιαφερθεις για τις προτασεις. Οι περισσοτερες προτασεις ειναι εργα αλλων δημων. Αυτο σημαινει αυτοματως οτι με σωστο προγραμματισμο ειναι πρακτικα εφαρμοσιμες και μπορουμε ως Δημος Ζωγραφου να τις υλοποιησουμε. Για παραδειγμα, οι πρασινες στεγες σε δημοτικα σχολεια εχουν γινει στο Δημο της Νεας Σμυρνης σε συνεργασια με τον Οργανισμο Σχολικων Κτιριων (ΟΣΚ). Αλλες, προτασεις ειναι δικες μου, τις οποιες επεξεργαστηκα με την βοηθεια πολλων συνομηλικων μου. Για παραδειγμα, οι προτασεις που αφορουν τις νεες τεχνολογιες ειναι ευκολα υλοποιησιμες. Επισης, στο σχολιο σου αναφερεις το εξης "εισαι διατεθημενος να κανεις θα τα πραξεις μεσα σε μια τετραετια ?"...Σε αυτο το σημειο οφειλω να σου πω, ότι δεν μπορω να πραξω μονος μου (προτασεις κανω και πρεπει να υπαρξει συναινεση και αλλων υποψηφιων για να επιτευχθουν) και καποια απο τα μεγαλα εργα-προτασεις μπορουν να μην υπαρχουν οι συνθηκες να γινουν μεσα σε 1 τετραετια. Αρα, πρεπει να δρασουμε συλλογικα προς 1 κατευθυνση ολοι μαζι (ιδιαιτερα εμεις οι νεοι ανθρωποι) και αν δεν ειναι εφικτο καποιο εργο να γινει μεσα σε 1 τετραετια να δημιουργησουμε τις βασεις να γινει τουλαχιστον στην επομενη. Πχ το Παρκο Γουδη ηταν προσπαθεια πολλων ετων και οχι μιας τετραετιας. Ειναι αυτο που λεω, να ανοιξουμε το αυλακι για καποιο μεγαλο εργο. Τελος, θα συμφωνησω μαζι σου οτι εμεις οι νεοι σε θεματα που αφορουν την τοπικη αυτοδιοικηση δεν πρεπει να εγκλωβιζομαστε σε κομματικα στερεοτυπα διοτι ΕΔΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ, ΕΔΩ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑ...Επισης, αλλος τροπος επικοινωνιας ειναι papanastasopoulos.kostis@gmail.com και 6981809483 για συναντηση απο κοντα. Σε ευχαριστω πολυ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Προς Αλεξια: Αλεξια με χαροποιει που εκφραζεις δημοσια, εστω και μεσω blog, την ανησυχια σου για το ακανθωδες (οπως εσυ σωστα το αποκαλεσες) προβλημα της ευρεσης νεων θεσεων σταθμευσης. Οσον αφορα τις χρηματοδοτησεις, θελω να κανω 2 επισημανσεις. Πρωτον, υπαρχουν πολλοι επιστημονες (ιατροι), καθηγητες και ψυχολογοι που θελουν να βοηθησουν σε διαφορες υπηρεσεις του Δημου εθλοντικα. Να σου αναφερω οτι στα δημοτικα ιατρεια πολλοι ιατροι προσφερουν ανιδιοτελως τις υπηρεσιες τους. Τωρα, σε αλλα εργα που απαιτειται χρηματοδοτηση θα πρεπει να βρουμε τα περιφημα κονδυλια. Εδω, να σημειωσουμε οτι διανυουμε περιοδο ισχνων αγελαδων σε οικονομικα θεματα ως χωρα (βλεπε ΔΝΤ) και αυτο επηρρεαζει αρνητικα και την χρηματοδοτηση των Δημων. Ευελπιστω οτι θα βρεθουν τα χρηματα μιας και τα εσοδα του Δημου εχουν σταθερη ανοδικη πορεια, ο Δημος ειναι ενημερος φορολογικα και ασφαλιστικα. Η ουσια ειναι η καλη και στοχευμενη με αντικειμενικα κριτηρια χρηση τους. Σε αυτο πρεπει να βοηθησουμε εμεις οι νεοι ανθρωποι, να μην απεχουμε και να εχουμε εκπροσωπους στην τοπικη αυτοδιοικηση. Τελος, για το θεμα των θεσεων σταθμευσης στο Δημο μας πολλες αποψεις και προτασεις εχουν ακουστει κατα καιρους αλλα ποτε δεν εχει υπαρξει πληρη συμπλευση αποψεων, τοσο μεσα στο δημοτικο συμβουλιο, οσο και στους συμπολιτες μας. Σε αυτο το σημειο, θα ηθελα να μου στειλεις τις δικιες σου προτασεις και αποψεις για το θεμα αυτο διοτι εσκεμμενα δεν ανεπτυξα αυτη την προταση. Επιθυμω να ακουσω και αλλες σκεψεις. Οσον αφορα για τις "ευφυεις επεμβασεις" του Δημου της Αθηνας και Ζωγραφου επετρεψε με να σε διορθωσω. Προκειται για μετρο του Δημου Αθηναιων και ΟΧΙ του Δημου Ζωγραφου και ειναι συστημα ελεγχομενης σταθμευσης στη περιβοητη ζωνη 11 που περιλαμβανει την περιοχη των Ιλισιων. Ορίζεται από τις οδούς: Ξενιας, Λεωφ. Βασ. Σοφίας, Χατζ. Μέξη, Μιχαλακοπουλου, Ιλισιων, Λαοδικιας, Παπαδιαμαντοπουλου (ορια με Δήμο Ζωγραφου). Σε ευχαριστω και αναμενω τις σκεψεις και τις προτασεις σου για το θεμα της σταθμευσης στο papanastasopoulos.kostis@gmail.com...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Οι "ευφυείς επεμβάσεις" που ανέφερα αφορούν και τους δύο δήμους.Πρώτον ο Δήμος της Αθήνας δεν έδωσε άδεια στάθμευσης σε όλα τα αυτοκίνητα των δημοτών του, όπως επίσης και στα μαγαζιά, με αποτέλεσμα τα δεύτερα αυτοκίνητα των δημοτών και οι επιχειρηματίες να παρκάρουν στο δήμο Ζωγράφου που δεν ισχύει το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.
      Παρά τις προσπάθειες-εκκλήσεις που έκανα στο δήμο Ζωγράφου για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην περιοχή δεν πήρα καμία απάντηση.Αντίθετα αποφάσισε ο δήμος να προχωρήσει στην ανάπλαση της πλατείας Σκαρλάτου που περικλείεται από τις οδούς Ιλισίων-Ξενίας και Δαμασσίπου, μεγαλώνοντας τα πεζοδρόμια και καταργώντας θέσεις στάθμευσης.

      ΑπάντησηΔιαγραφή