ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής Δημοτικής Πρωτοβουλίας "Αγαπώ Ζωγράφου"


Καλώς ορίσατε στο blog μου!
Σχεδιάστηκε για να παρέχει πληροφορίες και προπάντων για να επιτρέπει την μεταξύ μας επικοινωνία. Εδώ μπορείτε εύκολα να ενημερώνεστε για τις θέσεις μου γύρω από την πολιτική επικαιρότητα, την τοπική αυτοδιοίκηση και τις απόψεις μου σχετικά με τον ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ. Με το διάλογο και την επικοινωνία μέσω e-mail μπορούμε να κάνουμε πράξη το «
μαζί».
Για προτάσεις & ιδέες που αφορούν το Δήμο μας στείλε μου mail στο papanastasopoulos.kostis@gmail.com

Τετάρτη

ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Τα σχολεία του Δήμου Ζωγράφου πρέπει να φυλάσσονται και να προστατεύονται. Είναι γνωστό ότι οι Δήμοι συμμετέχουν στη διοίκηση των σχολικών μονάδων και στη διαχείριση των σχολικών υποδομών.

Επίσης, ο Δήμοι και συνεπώς ο Δήμος Ζωγράφου έχει την αρμοδιότητα της επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτιρίων και οφείλει να εξυπηρετεί τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.
Όταν λέμε σχολικό κτίριο δεν εννοούμε μόνο τις αίθουσες διδασκαλίας και τον προαύλιο χώρο. Είναι και τα εργαστήρια και τα κυλικεία που βρίσκονται μέσα σε αυτά.

Είναι απαράδεκτο, πέρα από την υποχρηματοδότηση των σχολείων και κατ' επέκταση την υπολειτουργία τους, να υπάρχουν επιπρόσθετα προβλήματα λόγω των κλοπών που γίνονται μέσα στα σχολεία του Δήμου Ζωγράφου. Ήδη σε αρκετά σχολεία της περιοχής μας έχουν γίνει παραπάνω από δύο περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών.

Ο Δήμος Ζωγράφου και η διοίκηση, οφείλει να "θωρακίσει" τα σχολικά συγκροτήματα ώστε να σταματήσουν τα σχολεία μας να είναι "ξέφραγα αμπέλια" και άγνωστοι να κλέβουν ακριβούς εξοπλισμούς απο εργαστήρια και κυλικεία. Το αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας είναι να λαμβάνονται μεσούσης της σχολικής περιόδου αποφάσεις για επιπλέον χρηματοδότηση προκειμένου να αγοραστεί εκ νέου εξοπλισμός για τα εργαστήρια.

Καλώ την Δημοτική Αρχή επιτέλους να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, παίρνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των σχολείων του Δήμου Ζωγράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου